Heerenveen presenteert opvolger Botman: 'Belangrijkste dag van mijn leven'

Heerenveen presenteert opvolger Botman: 'Belangrijkste dag van mijn leven'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 11:38do 06-08-2020 om 11:38

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 11:48do 06-08-2020 om 11:48

Het is officieel: sc Heerenveen heeft zich versterkt met Joaquín Fernández. De 21-jarige verdediger komt over van het Uruguayaanse Club Atlético River Plate.

Heerenveen heeft de komst van Fernández donderdag wereldkundig gemaakt, één dag na de bevestiging uit Uruguay. De verdediger tekent een contract tot medio 2023 in het Abe Lenstra Stadion, waar een vacature was ontstaan door het vertrek van Sven Botman. Hij is inmiddels door Ajax verkocht aan Lille OSC.

Fernández is een linksbenige centrale verdediger, die drie keer uitkwam voor Uruguay O20. Naast de Uruguayaanse nationaliteit beschikt hij ook over een Italiaans paspoort, waardoor Heerenveen een niet-EU-salaris bespaard blijft. Fernández sluit donderdag meteen aan bij de training. "Dit is de belangrijkste dag van mijn leven", wordt hij bij zijn presentatie geciteerd door de Leeuwarder Courant.

"Iedereen weet dat we op zoek waren naar een linker centrale verdediger. Via ons netwerk zijn we bij Joaquin terechtgekomen", reageert technisch manager Gerry Hamstra. "Hij is een sterke en voetballende verdediger die over de juiste agressie beschikt. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om bij ons zijn Europese avontuur aan te gaan."

Opvallend genoeg was in Fernandez al eerder in Europa actief, maar dan als basketballer. In 2015 verhuisde hij naar Athene voor een basketbalcarrière. Het jaar erop switchte hij bij Defensor Sporting naar het voetbal. Sinds 2018 stond Fernández onder contract bij Atlético River Plate.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws