'Ik zou Stekelenburg niet regelmatig onder de lat willen bij Everton'

'Ik zou Stekelenburg niet regelmatig onder de lat willen bij Everton'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 16:27do 06-08-2020 om 16:27

Everton heeft de ambitie om de aansluiting te vinden bij de topclubs in de Premier League, maar is daar nog mijlenver van verwijderd. Dat stelt clubicoon Kevin Ratcliffe, die Maarten Stekelenburg als voorbeeld noemt van het falende transferbeleid.

De ex-verdediger van The Toffees hoopt dat director of football Marcel Brands en manager Carlo Ancelotti het tij kunnen keren op Goodison Park. "Dit is misschien wel zijn moeilijkste klus ooit", zegt Ratcliffe tegen de BBC over de Italiaan. "In het verleden werkte hij met geweldige spelers. Maar hij zit nu bij een club met enorme gaten en geen grote spelers. Het is echt een totale renovatie."

Ratcliffe, die Everton in de jaren tachtig als aanvoerder naar twee landstitels, de FA Cup en de winst in de Europa Cup leidde, wijst op de situatie van Jordan Pickford. De Engelse keeper is de onbetwiste nummer één, maar beleefde een zeer zwak seizoen. "Kijk eens naar zijn concurrentie, dat is niet best. De mensen met wie hij traint, maken hem niet beter. En dat zou wel moeten. Maarten Stekelenburg, Jonas Lössl, João Virgínia: ik zou niet één van hen op regelmatige basis onder de lat willen hebben bij Everton. Dat klinkt lullig, maar de lat moet hoog liggen."

Ratcliffe kraakt het transferbeleid van de afgelopen jaren. "Ze hebben veel te veel uitgegeven en betaalden belachelijke salarissen voor middelmatige spelers. Bovendien werden de verkeerde managers aangesteld. En zo'n Gylfi Sigurdsson… Die werd gekocht als nummer 10, terwijl Wayne Rooney en Davy Klaassen er ook al waren. Wat was dáár het idee achter? Dat beleid moet anders."

Ratcliffe wenst Brands dan ook veel succes met een volgens hem loodzware klus. "Want het grootste probleem is om een deel van al dat weggegooide geld terug te verdienen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws