'De Ligt en ik hebben tijdens de lockdown afgesproken in Nederland'

'De Ligt en ik hebben tijdens de lockdown afgesproken in Nederland'

06-08-2020 19:12 Laatste update: 23:04
16

Memphis Depay kijkt uit naar de Champions League-wedstrijd van vrijdagavond tegen Juventus. Niet alleen omdat het een prachtig affiche is in de achtste finale van het miljardenbal, maar ook omdat hij landgenoot Matthijs de Ligt treft.

Memphis en De Ligt kunnen het goed met elkaar vinden. "We hebben tijdens de lockdown afgesproken in Nederland", zegt Memphis op de persconferentie. "Hij heeft het goed gedaan in zijn eerste jaar bij Juventus en ik ben erg trots op hem, maar morgen zullen we rivalen zijn."

Voor Memphis is het zijn tweede wedstrijd om het echie. Vorige week trad hij aan tegen Paris Saint-Germain, nadat hij er 6,5 maand uit lag vanwege een blessure. "Het was een geweldig gevoel om weer terug te zijn in de selectie. We hebben het goed gedaan. PSG is een gigantisch team, maar de wedstrijd was gelijkwaardig. Morgen is het een andere test en moeten we het nog beter doen."

"Ik was er lang uit met een blessure, maar nu ben ik terug. Ik heb een paar wedstrijden gespeeld en denk dat ik er goed voorsta."

Lyon verdedigt vrijdag een 1-0 voorsprong.