'Ajax bereidt zich voor op Onana-vertrek en legt contact met Cillessen'

'Ajax bereidt zich voor op Onana-vertrek en legt contact met Cillessen'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 21:12do 06-08-2020 om 21:12

Ajax lijkt achter de schermen al in te spelen op een mogelijke transfer van Andre Onana. De Amsterdammers hebben contact opgenomen met Jasper Cillessen en zijn management, zo meldt het Spaanse Superdeporte.

Het lokale medium meldt dat Valencia open staat voor een vertrek van de 31-jarige doelman. Cillessen maakt weliswaar geen slechte, maar ook zeker geen overtuigende indruk in het Mestalla. Daardoor wordt hij niet ontzien tijdens de rigoureuze schoonmaak bij Los Che.

Een transfer van de Oranje-international is echter geen gemakkelijke operatie. Hoewel meerdere clubs interesse tonen, is het voor Valencia onmogelijk om de transfersom van 35 miljoen euro te recupereren. Dat bedrag maakte de Spaanse club vorige zomer over naar FC Barcelona. Daarmee dreigt Cillessen met een fors verlies de boeken in te gaan in de Sinaasappelstad.

Met name Ajax is serieus geïnteresseerd, zo gaat de berichtgeving verder. De Nederlandse topclub nam al contact op met de oud-Ajacied over een terugkeer en kan voldoen aan zijn salariswensen. De Amsterdammers weten echter ook dat Cillessen in de toekomst weinig meer zal opleveren en willen daarom niet veel verder gaan dan zo'n tien miljoen euro.

Overigens zou Cillessen niet de enige, maar wel de favoriete optie zijn van Ajax mocht Onana vertrekken, zo besluit Superdeporte.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws