Van Hooijdonk maakt zich zorgen om De Ligt: 'Dan is het klaar, cruciaal'

Van Hooijdonk maakt zich zorgen om De Ligt: 'Dan is het klaar, cruciaal'

07-08-2020 07:28
69

Pierre van Hooijdonk, Ronald de Boer en Khalid Boulahrouz kijken uit naar de Champions League-kraker tussen Juventus en Olympique Lyon vrijdagavond. In Turijn is het Matthijs de Ligt versus Memphis Depay.

Van Hooijdonk geeft Lyon na de 1-0 zege in de heenwedstrijd 'best een kans' tegen Juventus. Hij kijkt met bijzondere interesse naar De Ligt - en niet alleen vanwege zijn spel. "Die schouderblessure van De Ligt ziet er ernstig uit", vindt Van Hooijdonk. "Als hij erop valt, is het klaar. Dat is toch wel cruciaal."

De Boer is lovend over de twintigjarige verdediger, die zich heeft ontwikkeld tot een vaste waarde in het elftal van de Italiaanse kampioen. "Matthijs is wel een heel stabiele persoonlijkheid. Ik ben ervan onder de indruk hoe hij zich heeft ontwikkeld in Italië, na de eerdere twijfels die er waren."

"Van Memphis moeten we maar gewoon blij zijn dat hij al op het veld staat na zijn kruisbandblessure", aldus De Boer. "En Matthijs is in topvorm. Die is zo stabiel."

Juventus en Lyon trappen vrijdag om 21.00 uur af. Tegelijkertijd begint ook de Champions League-return tussen Manchester City en Real Madrid. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor de Engelse grootmacht.