Gerbrands slaat grote slag: 'Hij had makkelijk meer kunnen verdienen dan bij PSV'

Gerbrands slaat grote slag: 'Hij had makkelijk meer kunnen verdienen dan bij PSV'

07-08-2020 07:47 Laatste update: 08:06
94

Toon Gerbrands bespeurt na de komst van Roger Schmidt 'nieuwe energie' in de selectie van PSV. De Duitse trainer maakt bovendien een goede indruk op de algemeen directeur.

"Ik denk dat er nieuwe energie is", stelt Gerbrands in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Je ziet spelers die duidelijk opgeleefd zijn en weer geloven in hun kansen. Natuurlijk zal er straks ook een fase komen waarin de nieuwe trainer weer een aantal keuzes maakt waardoor niet iedereen tevreden is. Dat hoort bij onze sport."

PSV heeft een grote slag geslagen met Schmidt, benadrukt de algemeen directeur. "Het is een coach die in het buitenland makkelijk een paar keer meer dan bij ons had kunnen verdienen en bijvoorbeeld in de Premier League en in Italië een contract kon tekenen. In de gesprekken met Roger Schmidt beviel me meteen dat het hem daar helemaal niet om te doen was. Hij wil iets opbouwen en prijzen winnen en denkt dat die kans bij PSV veel groter is dan bij de andere geïnteresseerden."

In de gesprekken met Schmidt, die eerder werkzaam was bij Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan, merkte Gerbrands verbazing toen het salarisbudget van PSV aan bod kwam. "Toen hij dat zag, vroeg hij zich af hoe we het fiksen om in goede jaren bij de subtop van Europa mee te kunnen en voor de titel te spelen. Bijvoorbeeld bij een club als Bayer Leverkusen zijn de bedragen in totaliteit fors hoger."