Seedorf: 'Dat wordt de grootste uitdaging van Ziyech bij Chelsea'

Seedorf: 'Dat wordt de grootste uitdaging van Ziyech bij Chelsea'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 08:04vr 07-08-2020 om 08:04

Clarence Seedorf wenst Hakim Ziyech succes bij Chelsea. Het wordt geen gemakkelijke klus voor de oud-Ajacied om meteen het verschil te maken, verwacht de oud-international.

Ziyech maakte deze zomer voor 40 miljoen euro de overstap van Ajax naar Chelsea. Inmiddels traint hij al enkele weken mee in Londen. "Ziyech is een talent dat voor uitdagingen staat", zegt Seedorf tegen Stats Perform News. "Chelsea speelt niet zoals Ajax, niet volgens de Hollandse school. Dat wordt zijn grootste uitdaging: aanpassen aan een nieuwe speelstijl en alles wat daarbij komt kijken."

"Maar hij heeft een goede mentor (manager Frank Lampard, red.) die hem kan leren de Premier League-stijl eigen te maken", vervolgt hij. "Lampard heeft laten zien dat hij een goede, positieve impact heeft op het team en jonge spelers. Ik denk dat de ingrediënten aanwezig zijn om zijn talent op het veld te ontplooien en te laten zien dat het nemen van deze stap het juiste was om te doen."

Frenkie de Jong
Seedorf laat zich ook uit over Frenkie de Jong, die zaterdag de draad oppakt met de Champions League-return tegen Napoli. "Hij is een geweldige speler en we hopen de komende jaren veel meer van hem te zien. Het is niet makkelijk om meteen te presteren in een nieuwe land en bij een nieuwe club. Barcelona... Het is een voorrecht om in een ploeg te spelen die zichzelf zo goed kent. Frenkie zal beter worden. Hopelijk kunnen we de komende jaren van zijn talent genieten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws