Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

'Ajax meldt zich in Brazilië voor transfervrije stopper en heeft last van Getafe'

'Ajax meldt zich in Brazilië voor transfervrije stopper en heeft last van Getafe'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 08:40vr 07-08-2020 om 08:40

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 08:42vr 07-08-2020 om 08:42

Ajax is in de markt voor een twintigjarige verdediger uit Ecuador. Met dat nieuws pakt het Spaanse AS vrijdag uit. Jackson Porozo staat ook in de belangstelling van Club Brugge, Real Valladolid, Getafe en SS Lazio.

Porozo maakte twee jaar geleden de overstap van Manta FC naar de Braziliaanse grootmacht Santos. Omdat hij naar Europa wil, weigert hij zijn contract te verlengen. Vanaf zaterdag 8 augustus is hij officieel transfervrij. Meerdere clubs verdringen zich inmiddels om de handtekening van de twintigjarige verdediger.

Real Valladolid heeft volgens AS de beste papieren, maar Porozo 'bestudeert' ook aanbiedingen uit Nederland, België en Italië. Ajax zou via een tussenpersoon contact hebben gezocht, evenals Club Brugge. Van een aanbod uit Amsterdam lijkt vooralsnog geen sprake.

In 2019 werd Porozo ook al eens in verband gebracht met Ajax, dat destijds 3,5 miljoen euro zou hebben geboden. De lange verdediger is nog geen vast onderdeel van de hoofdmacht van Santos, maar speelde al wel één interland voor Ecuador. Ajax en Santos lagen eerder dit jaar nog in de clinch rond de transfer van toptalent Giovanni.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws