Aboutaleb: 'Ik ben niet van plan om meteen publiek bij Feyenoord te verbieden'

Aboutaleb: 'Ik ben niet van plan om meteen publiek bij Feyenoord te verbieden'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 09:14vr 07-08-2020 om 09:14

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 09:18vr 07-08-2020 om 09:18

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaat vooralsnog geen verbod op publiek afkondigen. Wel gaat hij in gesprek met Feyenoord naar aanleiding van de zorgen van premier Mark Rutte, die niet blij was met beelden van de training van woensdag.

Daarop was te zien hoe 1800 supporters in De Kuip de spelers van Feyenoord toezongen. Dat mag volgens de regels niet. Rutte stelde dat lokale bestuurders in kunnen grijpen door het aantal toeschouwers drastisch te verminderen of zelfs helemaal te verbieden.

"Het is natuurlijk niet goed wat daar is gebeurd, ook al snap ik de emoties die met het voetbal gepaard gaan", zegt Aboutaleb bij Radio Rijnmond. "Je zag dat mensen aanvankelijk gespreid waren, vervolgens zochten ze elkaar een beetje op en werd er gezongen. Daarmee verspreid je heel veel vochtdruppels en dat zorgt voor besmetting. Het is onverstandig."

"Ik ben niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan", zegt Aboutaleb. "We zijn in gesprek met Feyenoord en andere organisaties over het maximaal aantal toeschouwers, onder welke omstandigheden dan ook.  Een totaalverbod kan altijd, maar eerst proberen we het onder goede omstandigheden te organiseren. Lukt dat niet, dan kunnen we ook tot onmiddellijk verbieden overgaan, maar dat gaan we niet meteen doen."

Aanstaande zondag speelt Feyenoord thuis tegen Sparta.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws