De Graafschap raakt 'bepalende speler' kwijt: Dit is erg vervelend

De Graafschap raakt 'bepalende speler' kwijt: "Dit is erg vervelend"

07-08-2020 09:31 Laatste update: 09:50
65

Het is helemaal rond: Branco van den Boomen verlaat De Graafschap voor een driejarig avontuur bij Toulouse FC. De Franse club heeft de komst van de middenvelder vrijdag bevestigd.

Technisch manager Peter Hofstede baalt ervan dat De Graafschap met Van den Boomen 'een bepalende speler' kwijtraakt. Er zal een vervanger gevonden moeten worden. "Dat zal niet meevallen en wordt een hele uitdaging. Het is inderdaad een beetje het lot van De Graafschap. Ik loop al zo lang in het voetbal rond, je weet dat dit kan gebeuren met dit soort spelers. We zullen verder moeten kijken en dit moeten accepteren", zegt Hofstede tegen Omroep Gelderland. 

Wedden

Meer odds

"Dit is erg vervelend. Op zich kan het beter nu gebeuren, dan op het einde van de uitgerekte transferperiode tot 7 oktober", voegt Hofstede eraan toe op de clubsite van De Graafschap. "Stel dit komt pas begin oktober rond, dan heb je serieus een probleem. Wij wensen Branco veel succes in Frankrijk."

De Graafschap houdt naar verluidt 'enkele tonnen' over aan het vertrek van de middenvelder, die pas één jaar in Doetinchem speelde. Van den Boomen tekent in Frankrijk een contract voor drie seizoenen. Toulouse degradeerde afgelopen seizoen uit de Ligue 1.