Ajax kan champagne ontkurken na eliminatie Lyon: direct Champions League in

Ajax kan champagne ontkurken na eliminatie Lyon: direct Champions League in

19-08-2020 22:51 Laatste update: 22:59
162

Goed nieuws voor Ajax: Olympique Lyon is door Bayern München uitgeschakeld in de Champions League. Het betekent dat de Amsterdammers hun voorrondes over mogen slaan en eind oktober direct instromen in de groepsfase van de Champions League.

Nederland sloot het Europese seizoen 2018/2019 af als nummer elf van de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Het betekende dat de nummer één van het Eredivisie-seizoen 2019/2020 zich direct voor de Champions League-groepsfase zou plaatsen, mits de winnaar van 2020 zich ook via de eigen competitie zou kwalificeren. De Eredivisie-kampioen van 2021 mag overigens sowieso de Champions League in: Nederland is al zeker van een plek in de Europese top-tien.

Terug naar het heden: Ajax heeft – zoals bekend – iets langer in de wachtkamer moeten zitten dan gebruikelijk, maar kan nu alsnog juichen. Olympique Lyon werd zevende in eigen land en had nog roet in het Amsterdamse eten kunnen gooien. De ploeg van Memphis Depay stuntte tegen Juventus en Manchester City, maar heeft tegen Bayern München alsnog het onderspit gedolven: de kurk kan dus van de fles in Amsterdam. Eerder schakelde FC Barcelona de andere Ajax-bedreiger al uit: Napoli.

De clubleiding mag op donderdag 1 oktober alvast een plekje reserveren in Athene, waar de loting voor de poulefase plaats zal vinden. De zes groepsduels worden afgewerkt tussen dinsdag 20 oktober en woensdag 9 december. Ajax krijgt mogelijk nog gezelschap van AZ, maar de Alkmaarders zullen dan eerst drie voorrondes moeten overleven. Arne Slot en de zijnen beginnen eind augustus tegen het Tsjechische Viktoria Plzen.