RKC-stagiair Van der Wiel nooit gestopt: 'Doodgebloed door omstandigheden'

RKC-stagiair Van der Wiel nooit gestopt: 'Doodgebloed door omstandigheden'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 13:35vr 07-08-2020 om 13:35

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 13:45vr 07-08-2020 om 13:45

Gregory van der Wiel speelde in 2010 de WK-finale, maar heeft zich tien jaar later als clubloze speler bij RKC Waalwijk gemeld. De 32-jarige rechtsback vertrok begin 2019 bij Toronto FC, maar is naar eigen zeggen nooit definitief gestopt.

Van der Wiel had na zijn avontuur in Canada nog door willen voetballen, maar zijn carrière is toen 'doodgebloed door omstandigheden', vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Onlangs verhuisde hij terug naar Amsterdam. "Ik heb besloten om daar met mijn gezinnetje te blijven wonen. Het is weer gaan kriebelen om ook te voetballen."

RKC heeft hem de kans gegeven om weer dagelijks op het veld te staan. Een 'topgesprek' met technisch directeur Mo Allach heeft hem over de streep getrokken. "Allach gaf me het gevoel dat ik bij RKC alle vrijheid krijg om uit te vinden waar ik fysiek en mentaal sta", aldus de 46-voudig Oranje-international. "Bij veel clubs is de omgang anders. Ik voelde me door zijn benadering meteen op mijn gemak."

Of hij dit seizoen het geel-blauw zal dragen, moet nog blijken. Van der Wiel kan echter niet wachten totdat hij weer wedstrijden kan spelen. Dat hij dat al ruim één jaar niet heeft gedaan, is volgens hem geen bezwaar. "De competitiestart (medio september, red.). Dat moet zeker haalbaar zijn. Ik ben conditioneel nooit zover gezonken. Ik heb nog een aardige basis."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Van der Wiel nog mee op Eredivisie-niveau?

(1672 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws