Feyenoord laat 3000 fans toe in plaats van 7000: mondkapjesplicht in De Kuip

Feyenoord laat 3000 fans toe in plaats van 7000: mondkapjesplicht in De Kuip

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 14:05vr 07-08-2020 om 14:05

Feyenoord heeft het bezoekersaantal voor de oefenwedstrijd tegen Sparta noodgedwongen moeten beperken. De stadionclub mocht in een eerder stadium zesduizend belangstellenden verwelkomen: inmiddels heeft het van de gemeente Rotterdam gehoord dat er zondag maar drieduizend toeschouwers mogen zijn.

De bezoekers moeten zich bovendien houden aan de mondkapjesplicht, maakt Feyenoord bekend via de officiële kanalen. Zeven dagen na de wedstrijd tegen Sparta oefent Feyenoord tegen FC Twente, maar de kaartverkoop voor dat duel mag nog niet van start gaan. Men wil eerst afwachten hoe het experiment met de drieduizend toeschouwers tegen Sparta verloopt.

De Feyenoord-selectie trainde eerder deze week in De Kuip, onder toeziend oog van bijna tweeduizend zingende fans. Premier Mark Rutte uitte echter zijn zorgen over deze samenkomst, gezien de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb was vooralsnog niet van plan om publiek de toegang tot wedstrijden van Feyenoord te ontzeggen, maar kondigde wel aan met de stadionclub in gesprek te gaan.

Feyenoord trapt zondag om 14.30 uur de voorbereiding af tegen Sparta, op zondag 16 augustus wordt er ook om 14.30 uur aangevangen met de wedstrijd tegen FC Twente. Dick Advocaat en de zijnen openen het nieuwe Eredivisie-seizoen op zaterdag 12 september met een wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws