Ajax krijgt vergunning, maar maakt geen uitzonderingen: 4500 man bij Utrecht-thuis

Ajax krijgt vergunning, maar maakt geen uitzonderingen: 4500 man bij Utrecht-thuis

07-08-2020 14:48 Laatste update: 15:41
55

Ajax heeft groen licht van de lokale autoriteiten en mag op donderdag 13 augustus weer toeschouwers ontvangen tijdens het oefenduel met FC Utrecht. De wedstrijd tegen RKC Waalwijk van vijf dagen eerder moet nog in een leeg stadion afgewerkt worden.

Ajax wilde voor dat duel ook een beperkt aantal bezoekers binnenlaten, maar besloot dinsdag een streep te zetten door die plannen: de vergunningsaanvraag was nog niet goedgekeurd door de gemeente Amsterdam. De club liet toen al weten dat men tegen FC Utrecht wél met fans mag spelen: de gemeente heeft nu inderdaad toestemming gegeven, laat Ajax weten via de officiële kanalen.

Tijdens Ajax-FC Utrecht mogen er echter niet meer dan 4500 belangstellenden aanwezig zijn. Ajax opent alleen de eerste ring van het stadion en laat de fans – zonder uitzondering voor gezinnen – op anderhalve meter afstand van elkaar plaatsnemen.

Zowel de wedstrijd tegen RKC op 8 augustus als het treffen met FC Utrecht op 13 augustus begint om 18.45 uur. Ajax speelt later in de voorbereiding nog tegen Wolfsberger AC, Red Bull Salzburg en Hertha BSC.