Derde ex-WK-finalist naar de Eredivisie: 'Het begon maanden geleden te kriebelen'

Derde ex-WK-finalist naar de Eredivisie: 'Het begon maanden geleden te kriebelen'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 17:28vr 07-08-2020 om 17:28

Met Maarten Stekelenburg, Arjen Robben en Gregory van der Wiel telt de Eredivisie momenteel drie voormalig WK-finalisten. Van der Wiel, die donderdag opdook bij RKC Waalwijk, is er blij mee.

Van der Wiel werkt bij RKC aan zijn comeback als profvoetballer. Hij is blij dat Stekelenburg en Robben ook actief zijn in de Eredivisie. "Dat is mooi, toch? Mooi voor het Nederlandse voetbal. Ik denk dat het puur toeval is, maar dat maakt het alleen maar leuker", zegt Van der Wiel tegen de NOS.

Van der Wiel weet niet wie van de drie het meeste minuten gaat maken. "Dat is een goede vraag. Normaal gesproken zou ik zeggen ikzelf, maar ik wil niet te hard van stapel lopen. Ik wil mezelf geen druk opleggen. Laten we eerst kijken waar ik sta. Dan zien we wel verder."

Het zullen mensen verbazen dat de man die bij Ajax en Paris Saint-Germain gespeeld heeft én actief was in een WK-finale nu opduikt bij een laagvlieger uit de Eredivisie. Zelf kijkt hij er anders naar. "Weer een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Er zijn hier veel jonge jongens. Ik vind het leuk om mijn ervaringen door te geven en deze ploeg beter te maken. Het begon maanden geleden te kriebelen. Zo oud ben ik nog niet (32, red.). Ik dacht: waarom gaan we het niet gewoon nog een keer proberen?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Van der Wiel nog mee op Eredivisie-niveau?

(1672 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws