PSV-trainer Schmidt positief verrast: 'Zelfs verbaasd over motivatie en houding'

PSV-trainer Schmidt positief verrast: 'Zelfs verbaasd over motivatie en houding'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 23:41vr 07-08-2020 om 23:41

Roger Schmidt heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn wittebroodsweken bij PSV. De Duitse trainer is zeer te spreken over de instelling van zijn spelers, laat hij weten aan FOX Sports.

Schmidt is met de PSV-selectie afgereisd naar zijn geboorteland, waar de Eindhovenaren een trainingskamp hebben belegd. In Marienfeld maakt hij de balans op na de eerste twee trainingsweken. "Mijn eerste indruk is zeer, zeer goed. Eerlijk gezegd ben ik zelfs een beetje verbaasd over de motivatie en de mentaliteit van de spelers."

De opvolger van Ernest Faber merkt dat zijn spelers tot nu toe altijd honderd procent hebben gegeven, ook tijdens de trainingen. "We werken hard en maken soms lange dagen. Desondanks blijven de spelers altijd positief: volgens mij kunnen ze zelfs waardering opbrengen voor deze werkwijze. Ik ben ook dik tevreden over de situatie na twee weken: volgens mij boeken we progressie."

Schmidt maakt dit weekend zijn officieuze debuut als PSV-trainer, nadat de wedstrijd tegen VV UNA werd afgelast. In Duitsland wordt geoefend tegen SC Verl en KFC Uerdingen 05.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wordt PSV kampioen onder Schmidt?

(3728 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws