Schmidt rekent op PSV-steunpilaren: 'Denk dat we nu geen speler gaan verliezen'

Schmidt rekent op PSV-steunpilaren: 'Denk dat we nu geen speler gaan verliezen'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 08:05za 08-08-2020 om 08:05

PSV-trainer Roger Schmidt verwacht de belangrijke spelers deze zomer in Eindhoven te houden. De Duitser wijst spelers als Denzel Dumfries, Donyell Malen en Mohamed Ihattaren daarbij ook op het aankomende EK.

"Er zijn altijd spelers met een wens om een stap naar een grotere competitie te maken, dat weet ik ook. Maar voor mijn gevoel is dit niet het juiste moment om te vertrekken", zegt Schmidt tegen Voetbal International. "Volgende zomer wordt het anders, misschien wel lastiger om iedereen hier te houden. Maar ik denk dat we deze zomer geen speler gaan verliezen."

Het EK speelt daarin mogelijk een rol. "Deze jongens zijn nog heel jong; blijf nog een jaar bij PSV en draai hier een goed seizoen", stelt de 53-jarige oefenmeester. "Wij willen meedoen om de titel en ons verder door ontwikkelen. Dat is tevens een goede mogelijkheid om je voor te bereiden op wedstrijden met de nationale ploeg en een mogelijk Europees kampioenschap."

"In dat geval is het beter om bij ons te spelen, dan ergens anders naartoe te gaan en daar voor je plek te moeten strijden. Dat kan ook een argument zijn. Dit is hét moment om te blijven", besluit Schmidt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Schmidt PSV naar de titel leiden?

(7603 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws