Toornstra baalt: 'Weet je wat jullie met jullie gedrag veroorzaken bij anderen?'

Toornstra baalt: 'Weet je wat jullie met jullie gedrag veroorzaken bij anderen?'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 08:24za 08-08-2020 om 08:24

Jens Toornstra stoort zich aan de mensen die het coronavirus niet serieus nemen. Hij wijst in zijn betoog onder meer op zijn moeder, die werkt met verstandelijk beperkte mensen. De middenvelder van Feyenoord maakt een buiging voor de mensen in de zorg.

"Hun baan is veel belangrijker dan die van mij, iemand die toevallig tegen een balletje kan trappen", zegt de 31-jarige Toornstra in het Algemeen Dagblad. "Neem die groep verstandelijk beperkten, waar mijn moeder mee werkt. Die hebben dus maanden opgesloten gezeten vanwege corona, hè. Die konden en mochten niks, terwijl het buiten dertig graden was."

"En ondertussen zie je mensen vrolijk met elkaar demonstreren op een veel te vol plein", vervolgt Toornstra. "Begrijp me niet verkeerd, hoor. Ik zit zelf ook niet hele dagen thuis, eet ook weleens in een restaurantje, ben echt geen heilige. Maar dat massale egoïstische gedrag, dat puur alleen naar jezelf kijken; daar kan ik heel slecht tegen. Dan denk ik: weet je wel wat jullie met jullie gedrag veroorzaken bij anderen?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws