AZ'ers profiteren van lange adempauze: 'Fitter dan ooit teruggekomen'

AZ'ers profiteren van lange adempauze: 'Fitter dan ooit teruggekomen'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 12:10za 08-08-2020 om 12:10

AZ heeft moeite om op gang te komen na de coronapauze, maar Teun Koopmeiners en Dani de Wit wijten dat niet aan een fysieke achterstand. Zij menen zelfs baat te hebben gehad bij de lange periode zonder wedstrijden.

"Ik heb nog nooit in mijn voetballoopbaan, ook in de jeugd niet, zo lang vrij gehad. Meer dan vier maanden hebben we geen wedstrijd gespeeld. Mijn hele lichaam is tot rust gekomen", zegt Koopmeiners in het Noordhollands Dagblad. "Op sommige vlakken ben ik daardoor juist gegroeid, in snelheid bijvoorbeeld en in kracht. Tijdens het seizoen loop je altijd maar op de grens en net over de grens te werken. Nu is het lichaam hersteld. Dat voel je wel."

Ook De Wit boekte juist tijdens de lockdown vooruitgang. "Als ik de looptest als graadmeter neem, ben ik juist fitter dan ooit teruggekomen", zegt de middenvelder, die tijdens zijn vakantie al opzien baarde met foto's waarop duidelijk zijn sixpack te zien was. "Haha, ja ik heb mijn vetpercentage flink omlaag getraind, moet ik zeggen, omdat we in maart en april voor onszelf trainden."

"Normaal ga je van wedstrijd naar wedstrijd en moet je voortdurend 'herstellen en onderhouden'. Echt gas geven of pieken in krachttraining of de explosiviteit is er dan niet bij. Dat kon nu wel", besluit De Wit.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Dani de Wit (@danidewit_) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

AZ doet weer mee om de titel

(1037 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws