Feyenoord meldt positieve coronatest in aanloop naar oefenduel met Sparta

Feyenoord meldt positieve coronatest in aanloop naar oefenduel met Sparta

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 12:48za 08-08-2020 om 12:48

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 12:54za 08-08-2020 om 12:54

Uit coronatests bij Feyenoord afgelopen vrijdag is gebleken dat één speler positief is getest. Dat maakt de Rotterdamse club zaterdag bekend. De speler gaat in quarantaine, maakt tijdelijk geen deel uit van de wedstrijdselectie en zal niet deelnemen aan de trainingen.

Feyenoord meldt om privacy redenen niet om welke speler het gaat. De selectie van coach Dick Advocaat werd in aanloop naar de eerste oefenwedstrijd tegen Sparta van zondag getest op het coronavirus. De club volgt hierin de richtlijnen van de RIVM en het protocol van de KNVB, zo valt te lezen op de clubsite. Volgens dat protocol zal het testen de komende weken richting de start van de competitie verder worden geïntensiveerd.

De selectie van Feyenoord kreeg vrijdag ook een 'corona-college' van clubarts Casper van Eijck, virologe Annemiek van der Eijk en IC-arts Diederik Gommers, die de voorbije maanden landelijke bekendheid verwierf. De spelers kregen in de kleedkamer van trainingscomplex 1908 een uitgebreide uitleg over het virus en de te nemen voorzorgsmaatregelen.

De club kwam eerder nog in het nieuws omdat zij de training hervatten zonder dat spelers werden getest. Dat gebeurde in aanloop naar het duel met Sparta dus wel. Feyenoord meldt niet of de stadsderby in gevaar komt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws