Vriends: 'Biertje op een festival, nog een, nog een, daarna Van Persie dekken'

Vriends: 'Biertje op een festival, nog een, nog een, daarna Van Persie dekken'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 16:40za 08-08-2020 om 16:40

Sparta-verdediger Bart Vriends maakte onlangs furore bij De Slimste Mens. De 29-jarige Amersfoorter was in vier afleveringen van de populaire NPO 2-quiz te zien en hoopt dat hij iets heeft kunnen veranderen aan de reputatie van profvoetballers.

Die zouden volgens hardnekkige mythes alleen De Heineken Ontvoering lezen en niet bezig zijn met de wereld om zich heen: Vriends bestrijdt dat beeld echter. "De stereotypering van een voetballer klopt niet. Er zijn genoeg spelers met een brede interesse", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. De standaardvragen van verslaggevers na afloop van wedstrijden helpen echter niet mee, vindt Vriends. "Het wordt tijd dat zij eens een andere invalshoek kiezen dan 'wat gaat er door je heen', na een verloren wedstrijd."

Vriends vindt ook dat de meeste trainers zich kunnen verbeteren in hun omgang met spelers. "De meeste trainers besteden te weinig aandacht aan individuele ontwikkeling", aldus de stopper: hij noemt Henk Fraser, Alex Pastoor en Erik ten Hag – met wie hij bij Go Ahead Eagles werkte – als voorbeeld van trainers die dat wél doen. "Ook al wonnen we met 4-0, dan nog moesten we de volgende dag naar de club komen om spelsituaties op de iPad te analyseren", vertelt hij over Ten Hag.

Eerst Koningsdag, dan Van Persie dekken
De 29-jarige verdediger leeft dan ook voor zijn sport, al vloog hij één keer uit de bocht. Sparta moest op 29 april 2018 tegen Feyenoord spelen en deed dat met een niet geheel okselfrisse Vriends. "Ik was net terug van een blessure en verwachtte niet dat ik zou gaan spelen. Koningsdag brak aan en samen met wat vrienden stond ik daags voor de wedstrijd op een festival. Die dag dronk ik een biertje. Nog een. En nog een", blikt hij terug op het incident. Uiteindelijk speelde hij tóch negentig minuten mee. "Als mandekker van Robin van Persie. Was ik er toch mooi ingestonken."

Feyenoord won de stadsderby overigens met 3-1: Van Persie tekende voor één assist, op Steven Berghuis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws