Bayern weer maatje te groot voor Chelsea: Lewandowski werkt aan imposante cijfers

Bayern weer maatje te groot voor Chelsea: Lewandowski werkt aan imposante cijfers

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 22:50za 08-08-2020 om 22:50

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 23:03za 08-08-2020 om 23:03

Bayern München stond sinds 25 februari al met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League en heeft zich op 8 augustus ook definitief bij de laatste acht geschaard. Der Rekorrdmeister begon met een 3-0 voorsprong aan het returnduel met Chelsea en won het tweeluik uiteindelijk met 7-1.

Bayern wilde direct een einde maken aan het laatste restje twijfel en zette vanaf het begin een offensief in. Champions League-topscorer Robert Lewandowski werd gevloerd door doelman Willy Caballero en mocht vanaf de stip zijn twaalfde van zijn Europese campagne maken: 1-0. Bayern kreeg vervolgens nog een handvol kansen op de 2-0, die uiteindelijk werd aangetekend door Ivan Perisic: Thomas Müller zette Mateo Kovacic van de bal, Lewandowski speelde Perisic vrij en de Kroaat kon ongehinderd afwerken.

De Zuid-Duitse storm ging liggen, Chelsea kreeg in de slotfase van de eerste helft de kans om met opgeheven hoofd afscheid te nemen van Europa. Doelman Manuel Neuer hield lange tijd de nul op zijn bord, maar gaf vlak voor rust alsnog de 2-1 weg: Tammy Abraham kon profiteren. Mason Mount kreeg kort na de pauze zelfs de kans om gelijk te maken, maar Neuer voorkwam dat.

In het vervolg van de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar het was Bayern dat verder afstand nam. Lewandowski week uit naar de cornervlag, gaf voor en zag dat niemand van Chelsea met Corentin Tolisso mee was gelopen: 3-1. Na deze assist was het weer tijd voor een doelpunt van de Pool: 4-1 en nummer dertien van het Europese seizoen. Bayern hoeft niet gebruik te maken van zijn annuleringsverzekering en kan afreizen naar Lissabon voor de Champions League-climax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws