Barça heeft aan één hectische helft genoeg tegen Napoli: hoofdrol arbitrage en VAR

08-08-2020 22:58 Laatste update: 23:04
40

FC Barcelona heeft zich niet laten verrassen door Napoli en is kwartfinalist in de Champions League. De eerste helft van het returnduel in Camp Nou werd gekleurd door arbiter Cüneyt Çakır en de VAR: Barça versloeg de Coppa Italia-winnaar uiteindelijk met 3-1.

Vooraf lag de strijd nog helemaal open: het heenduel was in 1-1 geëindigd en Barcelona miste de geschorste middenvelders Sergio Busquets en Arturo Vidal. Na twee minuten raakte Dries Mertens bovendien de paal. De Catalanen pakten echter over en liepen al snel uit naar een 2-0 voorsprong. Clément Lenglet kopte al vroeg de 1-0 binnen en Lionel Messi soleerde zich al vallend een weg naar de 2-0.

Een vermeende overtreding van Lenglet werd niet gezien door de arbitrage, die wél een streep zette door een tweede treffer van Messi. De Argentijn nam een wonderschone assist van Frenkie de Jong in ontvangst en scoorde: de VAR had echter hands gezien en annuleerde de treffer. Op slag van rust werd het hectisch, door toedoen van de arbitrage. Messi dwong een overtreding van Kalidou Koulibaly af en kreeg na een VAR-beraad van ruim vijf minuten een penalty mee: Luis Suárez tekende vanaf de stip voor 3-0. Nog voor de rust werd het ook nog 3-1, dankzij weer een penalty: Ivan Rakitic maakte de overtreding, Lorenzo Insigne bracht Napoli terug in de wedstrijd.

Echt spannend werd het echter niet meer in de tweede helft, hoewel twee ex-eredivisionisten zich nog lieten zien: een goal van Arek Milik werd afgekeurd en Hirving Lozano kopte tegen de paal. Barcelona sprankelde niet, maar kwam ook niet meer in de problemen. De Catalanen trokken de 3-1 overwinning over de streep en mogen het in Lissabon opnemen tegen Bayern München.