'Mazraoui kan Karsdorp opvolgen: Roma denkt aan transfer van 10 miljoen euro'

'Mazraoui kan Karsdorp opvolgen: Roma denkt aan transfer van 10 miljoen euro'

09-08-2020 08:34
91

Noussair Mazraoui wordt opnieuw in verband gebracht met een transfer naar Italië. Ditmaal zou AS Roma bij de 22-jarige Marokkaan van Ajax zijn uitgekomen.

Volgens La Gazzetta dello Sport willen de Romeinen afscheid nemen van Alessandro Florenzi en Rick Karsdorp, die vorig seizoen nog werd verhuurd aan Feyenoord. Roma weet ook al wie hun opvolger moet worden: Mazraoui. De Ajacied staat er mede vanwege zijn veelzijdigheid goed op in het Stadio Olimpico. Hij ligt nog tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff Arena, maar Roma denkt dat tien miljoen euro volstaat om hem los te weken.

I Giallorossi werd onlangs overgenomen door de Amerikaanse miljardair Dan Friedkin, waardoor er eindelijk duidelijkheid is over de toekomst. Daarmee kan Roma ook zijn transferplannen vormgeven. Naast Mazraoui blijft Chris Smalling een optie om de defensie te versterken. Ook Fiorentina-smaakmaker Gaetano Castrovili en Atalanta Bergamo-doelman Pierluigi Gollini staan op het verlanglijstje.

Ajax dreigt deze zomer Sergiño Dest al kwijt te raken. De Amerikaanse international is onder meer in beeld bij Bayern München. Hij concurreert doorgaans met Mazraoui om een basisplaats.