Ten Hag ziet kansen voor Marin en Labyad: 'Laten zien van waarde te kunnen zijn'

Ten Hag ziet kansen voor Marin en Labyad: 'Laten zien van waarde te kunnen zijn'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 10:32zo 09-08-2020 om 10:32

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat Razvan Marin revanche gaat nemen voor een teleurstellend verlopen eerste seizoen in Amsterdam. De Roemeense middenvelder speelde zeer verdienstelijk in het oefenduel met RKC Waalwijk (6-1).

Marin speelde met meer flair en allure dan vorig jaar, zo stelt de verslaggever van de NOS. "Dat heb ik zeker ook gezien", beaamt Ten Hag. "Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Ik zag het zelfvertrouwen, wat ik bij heel veel spelers zag. Je ziet vaker dat spelers het in hun tweede seizoen, wanneer ze de filosofie hebben omarmd, wel oppakken. Ze zijn nieuw en dat vergt aanpassing en tijd. In de top krijg je vaak geen tijd."

Ten Hag heeft ook nog voldoende vertrouwen in Zakaria Labyad, die een groot deel van het vorige seizoen miste door een blessure. "Vorig seizoen heeft hij heel weinig minuten gemaakt, maar in de minuten die hij maakte, liet hij duidelijk zien voor Ajax van waarde te kunnen zijn. Hij is er heel lang uit geweest, zijn laatste wedstrijd was tegen Lille."

De coach van Ajax verschafte ook duidelijkheid over Carel Eiting, die tegen RKC in de tweede helft als centrale verdediger speelde. Zijn toekomst ligt daar 'zeker niet', stelt Ten Hag. "Dat is toeval. Eiting is een middenvelder, maar ook voor een middenvelder is het weleens goed om centraal achterin te spelen. Daar kom je weleens terecht, zeker in ons dynamische spel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Marin de verwachtingen dan toch waarmaken bij Ajax?

(1670 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws