PSV klopt dankzij Lammers en Gakpo ook Uerdingen met ruime cijfers

PSV klopt dankzij Lammers en Gakpo ook Uerdingen met ruime cijfers

09-08-2020 15:49
124

Roger Schmidt heeft ook zijn tweede wedstrijd als trainer van PSV gewonnen. De Eindhovense club won zondag met 0-3 van 3. Bundesliga-club KFC Uerdingen. Cody Gakpo en Sam Lammers (2) scoorden.

PSV was zaterdag al met 0-3 te sterk voor SC Verl. Schmidt gaf het experiment met Mauro Júnior als linksback een dag later een vervolg. Hij koos sowieso voor een aanvallende formatie, met daarin onder meer Mohamed Ihattaren naast Pablo Rosario centraal op het middenveld. Cody Gakpo bezorgde de Eindhovenaren al snel de voorsprong, nadat hij door het centrum was opgestoomd. Die prima start kreeg niet echt een vervolg. Doordat Jeroen Zoet redding bracht op een schot van Uerdingen stond het halverwege 0-1.

In de tweede helft bracht Schmidt onder meer Denzel Dumfries in het veld. De rechtsback kreeg bijna een assist op zijn naam, maar Sam Lammers miste. Ritsu Doan raakte de paal, maar daarna zorgde Lammers alsnog voor de 0-2. De spits schoot raak na een goede actie en maakte ook nog zijn tweede, na een combinatie met Richard Ledezma.

De oefenwedstrijd tegen Uerdingen was voor PSV de afsluiter van het trainingskamp in het Duitse Marienfeld.