Feyenoord vermaakt één helft in bloedhete Kuip: hoofdrol voor Bozeník

Feyenoord vermaakt één helft in bloedhete Kuip: hoofdrol voor Bozeník

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 16:22zo 09-08-2020 om 16:22

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 16:25zo 09-08-2020 om 16:25

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In De Kuip, waar zo'n 3000 supporters op de tribune mochten zitten, werd stadgenoot Sparta met ruime cijfers verslagen: 3-0.

Feyenoord begon zonder Orkun Kökcü, Jens Toonstra, Nicolai Jörgensen, Bryan Linssen en Mark Diemers aan de stadsderby, maar deelde vanaf het eerste fluitsignaal de lakens uit. Na vijftien minuten stond het al 2-0 door twee goals van Róbert Bozeník, die scoorde na goed werk van Ridgeciano Haps en een Sparta-fout.

Halverwege de eerste helft werd het ook nog 3-0. Crysencio Summerville maakte zijn eerste goal in het shirt van de Rotterdammers. De spelers van Sparta kregen vervolgens een donderspeech om de oren van trainer Henk Fraser en dat sorteerde effect, want zomeraanwinst Danzell Gravenberch kreeg zowaar een kans. Nick Marsman keerde zijn inzet.

Na rust maakten Diemers en Linssen hun officieuze Feyenoord-debuut, nadat trainer Dick Advocaat negen wissels doorvoerde. Alleen Marsman en Summerville bleven staan. Diezelfde Summerville viel even later uit met een blessure. Opmerkelijk genoeg was Azarkan zijn vervanger. Hij speelde ook al de hele eerste helft.

Mede door de bloedhitte viel er verder nog maar weinig te genieten in De Kuip. Sven van Beek viel bovendien uit met een blessure. Feyenoord en Sparta besloten op 3-0. Feyenoord begint de voorbereiding met een zege, voor Sparta is er nog voldoende werk aan de winkel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws