Eredivisie-treffen in bloedheet Almelo: Stegeman wint bij oude club Heracles

09-08-2020 18:38 Laatste update: 18:41
20

Heracles Almelo heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd tegen een eredivisionist verloren, terwijl PEC Zwolle heeft doorgepakt na de vriendschappelijke zege op AZ. Het onderlinge treffen in een bloedheet Almelo eindigde – onder toeziend oog van ruim duizend aanwezigen – in een 0-1 overwinning voor De Blauwvingers.

Het enige doelpunt van de voetbalmiddag werd op slag van rust gemaakt door Sam Kersten. De centrale verdediger frommelde bij de tweede paal een vrije trap van Dean Huiberts voorbij doelman Michael Brouwer, die na de eerste drinkpauze Janis Blaswich had afgelost. Daarvoor hadden beide ploegen al grotere en kleinere kansen gekregen. Blaswich redde kort voor zijn wissel op een inzet van Vito van Crooy, aan de andere kant stuitte Orestis Kiomourtzoglou op Xavier Mous en schoot Adrián Szöke over.

In de tweede helft werd er volop gewisseld, maar PEC-doelman Mous behield zijn plekje en hield zijn ploeg een aantal keren op de been. Aan de andere kant werd een treffer van Reza Ghoochannejhad afgekeurd wegens buitenspel en voorkwam Brouwer dat Clint Leemans de marge verdubbelde. PEC-trainer John Stegeman zag zijn ploeg echter betrekkelijk eenvoudig overeind blijven in de slotfase: de 0-1 bleef dan ook op de borden van Erve Asito staan.

PEC vervolgt zijn oefencampagne op vrijdag: FC Groningen – dat eerder Heracles had verslagen – is dan de tegenstander. De Almeloërs treffen zaterdag met Go Ahead Eagles opnieuw een tegenstander uit het oosten des lands.