Ten Hag: 'Toen Promes hier kwam, waren er twee posities waar hij zich op richtte'

Ten Hag: 'Toen Promes hier kwam, waren er twee posities waar hij zich op richtte'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 22:09zo 09-08-2020 om 22:09

Erik ten Hag heeft meerdere posities in zijn hoofd voor Quincy Promes. De Oranje-international groeide in het seizoen 2019/2020 uit tot de vaste linksbuiten van Ajax, maar was aanvankelijk niet specifiek voor die positie overgenomen van Sevilla.

Zaterdag speelde hij afwisselend als nummer 10 en als rechtsbuiten tegen RKC Waalwijk. Ten Hag zag Promes ook vorig seizoen al als één van zijn alternatieven op 10. "Toen Quincy hier vorig jaar binnenkwam, waren er twee posities waar hij zich op richtte", wordt de Ajax-trainer geciteerd door Voetbal International. Linksbuiten werd dus uiteindelijk zijn positie, vanwege zijn klik met Hakim Ziyech. "Maar hij heeft vorig seizoen ook wel een aantal duels goed op 10 gespeeld. Dat kan hij ook."

Voor het komende seizoen heeft Ten Hag zelfs nóg een positie in gedachten voor Promes. "Hij kan ook als spits spelen. Quincy moet gewoon daar spelen waar het elftal hem nodig heeft. Dat geldt voor alle spelers."

Promes speelde zaterdag alleen de eerste 45 minuten tegen RKC. Ten Hag liet alleen Maarten Stekelenburg de hele wedstrijd staan en wisselde tijdens de rust alle veldspelers. De Amsterdammers wonnen hun seizoensouverture met 6-1.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Op welke positie kan Ten Hag Promes het beste opstellen?

(1281 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws