ED: PSV geeft het op na volgende mislukte Van Aanholt-poging

ED: PSV geeft het op na volgende mislukte Van Aanholt-poging

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 22:59zo 09-08-2020 om 22:59

PSV is in zijn zoektocht naar een linksback wederom uitgekomen bij oude bekende Patrick van Aanholt, meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond. Dat de negenvoudig Oranje-international weer naar Eindhoven komt, is echter uitgesloten: PSV houdt het voorlopig bij deze toenaderingspoging.

PSV heeft al lange tijd moeite met het invullen van de linksbackpositie en werd al meerdere malen gelinkt aan Van Aanholt, die tussen 2005 en 2007 in de jeugdopleiding speelde. De 29-jarige Bosschenaar staat nog één seizoen onder contract bij Crystal Palace: zijn salariskosten alleen al zorgen ervoor dat hij momenteel niet haalbaar is voor PSV. Volgens het ED heeft de club het dossier-Van Aanholt voorlopig gesloten. Het is overigens nog maar de vraag of de back bij Crystal Palace blijft: volgens 'bronnen uit zijn omgeving' wordt Van Aanholt nadrukkelijk gevolgd door meerdere Serie A-clubs.

De Eindhovenaren hebben momenteel geen pure linksback in de selectie rondlopen. Nick Viergever en Olivier Boscagli zouden er kunnen spelen, maar zijn in eerste instantie centrale verdedigers. Michal Sadílek werd vorig seizoen tijdens de eerste seizoenshelft links achterin geposteerd, na de winterstop kwam Ricardo Rodríguez: PSV wilde graag door met de Zwitser, die echter – net als Van Aanholt – te duur bleek. Trainer Roger Schmidt heeft tijdens het trainingskamp in Duitsland geëxperimenteerd met spelmaker Mauro Júnior als linksback.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws