'Tottenham beslist slag om Hojbjerg en is onder de streep drie miljoen euro kwijt'

'Tottenham beslist slag om Hojbjerg en is onder de streep drie miljoen euro kwijt'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 13:32ma 10-08-2020 om 13:32

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 13:36ma 10-08-2020 om 13:36

De transfer van Pierre-Emile Hojbjerg naar Tottenham Hotspur is op een oor na gevild. Maandag ondergaat de Deense middenvelder een medische keuring in Noord-Londen.

Dat melden talloze media in Engeland, waaronder de BBC. Tottenham en Southampton bereikten vorige week een akkoord over de transfersom van Hojbjerg, die al langer zijn zinnen heeft gezet op een move naar Londen. Interesse van Everton wimpelde hij af, terwijl Manchester City en Ajax in een eerder stadium afhaakten.

Tottenham betaalt 16,5 miljoen euro, maar onder de streep is de Londense club slechts 3,3 miljoen euro kwijt. Dat komt door Kyle Walker-Peters, die de omgekeerde weg bewandelt. Southampton maakt voor hem 13,2 miljoen euro over naar Spurs. Walker-Peters speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij The Saints.

Hojbjerg (25) werd opgeleid door Bayern München en was de laatste jaren aanvoerder bij Southampton, totdat hij weigerde een nieuw contract te ondertekenen. In de slotfase van het seizoen moest moest hij de band inleveren en viel hij buiten de basiself.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws