'In Nederland krijg je snel een stempel, in mijn geval van een rare gozer'

'In Nederland krijg je snel een stempel, in mijn geval van een rare gozer'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 18:09ma 10-08-2020 om 18:09

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 18:11ma 10-08-2020 om 18:11

Piet Velthuizen zei begin dit jaar in een interview met Voetbal International dat clubs wellicht wat terughoudend zijn en hem niet snel zullen benaderen omdat ze denken dat hij 'een rare' gozer is. In gesprek met VICE Sports komt hij daar nog eens op terug.

Velthuizen is pas 33 jaar en heeft dus nog wat jaren voor de boeg, maar feit is ook dat hij ruim 2,5 jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd speelde. "Omdat veel mensen denken dat ik een rare gozer ben", zei Velthuizen in februari tegen VI. "Nou, ik zie weleens verhalen van andere voetballers voorbijkomen en dan denk ik: Sjongejonge. Jongens die met drank op in de auto stappen, of in vechtpartijen belanden. Zoiets gebeurt mij nooit. Dat beeld wat mensen van mij hebben is gebaseerd op jááááren geleden."

"In Nederland krijg je snel een stempel opgedrukt. In mijn geval dat van een rare gozer, ja. Dat zal ook nooit meer veranderen", zegt Velthuizen een half jaar later tegen VICE. "Ook al komt dat stempel vooral van mensen die je nooit in het echt hebben gesproken. Er wordt zoveel gepapegaaid. Oké, ik heb wel eens wat aparts gezegd en foutjes gemaakt, maar wie niet? Dat is het leven."

"Mensen hebben lol gehad toen ik vertelde dat ik met mijn hond skypete vanuit Spanje en toen ik in mijn vijver met koikarpers op de foto ging", zegt Velthuizen, die merkt dat daar vandaag de dag nog steeds over gesproken wordt. "Ik vind het best. Ik ben nu 33 jaar, vader van drie kinderen en ik weet dat ik nog genoeg in mijn mars heb. Weet je, Edwin van der Sar stond ook tot boven de veertig onder de lat. Ik ben nog niet klaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws