Na acht jaar nog steeds woest op Cambuur: 'Ik ben gewoon de deur uitgewerkt'

Na acht jaar nog steeds woest op Cambuur: 'Ik ben gewoon de deur uitgewerkt'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 21:18ma 10-08-2020 om 21:18

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 21:21ma 10-08-2020 om 21:21

Mark de Vries is nog altijd kwaad op SC Cambuur. De voormalig aanvaller wilde in 2012 dolgraag bij de club uit Leeuwarden blijven, maar middels een brief werd het contract met de lange spits opgezegd door de beleidsbepalers van Cambuur.

Dat betekende dat de aanvalsleider zijn laatste contractjaar inging zonder uitzicht op een toekomst en speeltijd. De Vries ging vervolgens viral met een interview bij FOX Sports, waarin hij huilend aangaf 'zo graag te willen voetballen'. De situatie zit hem acht jaar na dato nog steeds niet lekker. "Ik snap dat die brief toen gestuurd moest worden", zegt De Vries tegen Omrop Fryslan. "Maar het is nu acht jaar verder, dus kan ik het nu wel zeggen."

De gewezen targetman houdt zich niet in. "Ik wilde het woord schofferen of vernedering niet noemen, maar volgens mijn zaakwaarnemer mocht ik niet weg van de club. Het was ook geen vernedering, maar ik dacht wel bij mezelf: jullie willen mij klein houden. Jullie willen mij niet bij de club hebben."

De Vries denkt dat de beslissing van Cambuur een grote invloed heeft gehad op de laatste jaren van zijn voetballoopbaan. "Ik wilde gewoon voerballen. Als ik weg was gegaan, had ik nog 1 of 2 jaar kunnen voetballen. Toen heb ik ook gezegd: jullie hoeven mij niets maar aan te bieden, ik wil niet meer met jullie werken. Ik ben gewoon de deur uitgewerkt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws