Mislukte sollicitaties van PSV-icoon Nilis: 'Geen deftige antwoorden, pijnlijk'

Mislukte sollicitaties van PSV-icoon Nilis: 'Geen deftige antwoorden, pijnlijk'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 07:48di 11-08-2020 om 07:48

Luc Nilis heeft na zijn vertrek bij VVV-Venlo een nieuwe uitdaging gevonden: hij gaat de Belgisch-Turkse trainer Fuat Çapa – in het verleden werkzaam bij MVV – assisteren bij het Turkse Ankaragücü. De iconische oud-spits had aanvankelijk ingezet op een vervolg van zijn carrière in België, maar dat is er niet van gekomen.

VVV moest begin mei snijden in zijn uitgaven en noodgedwongen afscheid nemen van Nilis, die in De Koel fungeerde als assistent-trainer. De tweevoudig Eredivisie-topscorer flirtte met zijn oude club PSV en gooide diverse lijntjes uit in België: dat leverde echter niets op, moet hij tot zijn spijt concluderen. "Er is wel wat vaag contact ­geweest, meer niet. Vaak kreeg ik ook geen deftige antwoorden, dat was pijnlijk", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Kampioen Club Brugge handelde zijn sollicitatie netjes af, vertelt Nilis: manager Vincent Mannaert krijgt de complimenten van de 56-voudig Rode Duivel. "Hij heeft mijn case besproken met de staf, maar liet me een paar dagen later weten dat er voor mij geen plaats was en dat ze mijn situatie zouden blijven opvolgen. Duidelijk, netjes en professioneel."

"Ik wacht er nog steeds vruchteloos op"
Nilis probeerde het ook bij Anderlecht en Racing Genk: over de communicatie met die topclubs is hij minder te spreken. "Wouter Vandenhaute (oprichter van Woestijnvis en kersvers Anderlecht-eigenaar, red.) heeft me op 1 juli een ­berichtje gestuurd, waarin hij zei dat de club me zou bellen. Wel, ik wacht er nog steeds vruchteloos op", baalt de 53-jarige Limburger. "Ook bij Genk bleef het bij wat signalen zonder opvolging. Ik vind dat ­beneden alle peil, ik stel me daar vragen bij, maar heel ver kom ik niet met die constatering."

Beide clubs hebben in een reactie tegenover HLN laten weten dat ze niet de middelen hadden om Nilis fulltime in dienst te nemen. "Spijtig, want ik zou veel kunnen bijbrengen", baalt de gewezen PSV-vedette nog steeds. "Ik ga die jongens niet beter leren voetballen of trappen, maar ik kan hen wel details bijbrengen die aan de top het verschil ­maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws