172 wedstrijden in vijftien (!) seizoenen ADO: 'Zal nooit een onwijze sleur zijn'

172 wedstrijden in vijftien (!) seizoenen ADO: 'Zal nooit een onwijze sleur zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 08:13di 11-08-2020 om 08:13

ADO Den Haag-meubelstuk Robert Zwinkels is voorlopig niet van plan om zijn afscheid aan te kondigen. De 37-jarige sluitpost gaat zijn zestiende (!) seizoen bij de Residentieclub tegemoet en is nog altijd niet uitgekeken op ADO.

Zwinkels debuteerde in het seizoen 2005/2006, toen ADO nog in het Zuiderpark speelde. Inmiddels zit hij al zo lang bij de club dat hij een contract voor onbepaalde tijd heeft. Van een sleur is echter nooit sprake geweest. "Er is hier in al die jaren ook genoeg gebeurd", knipoogt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb al tien trainers gehad bij ADO, dus dat zal nooit zorgen voor een onwijze sleur. Het spelletje is nog steeds leuk, dat is het belangrijkste. Ik heb er plezier in."

De sluitpost bekijkt per jaar of hij door wil gaan. "Natuurlijk krijg ik altijd de vraag wat ik hier na mijn carrière ga doen. En ja, dat is best irritant, haha. Ik heb er natuurlijk over nagedacht, maar geen exacte route uitgestippeld." Wellicht volgt er op late leeftijd nog een exotische transfer: Zwinkels had in 2010 al naar Portugal of Zuid-Afrika kunnen verkassen, laat hij weten. "Maar dat schaar je dan onder de landen waarin je aan het eind van je carrière nog wel eens zou willen keepen. Ik ben er nooit op ingegaan."

Zwinkels keepte dit weekend de helft van de oefenwedstrijd tegen Almere City. In vijftien jaar ADO is hij overigens lang niet altijd eerste keus onder de lat geweest: de teller staat op 172 officiële wedstrijden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws