Mislukte Italiaanse en Cypriotische avonturen: 'Pas in de trein was ik ze kwijt'

Mislukte Italiaanse en Cypriotische avonturen: 'Pas in de trein was ik ze kwijt'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 08:55di 11-08-2020 om 08:55

Givan Werkhoven dacht na twee jaar Go Ahead Eagles en één seizoen Helmond Sport aan een buitenlands avontuur, maar is van een koude kermis thuisgekomen. Flirts met laagvliegers uit Italië en Cyprus leverden de 22-jarige aanvaller alleen maar bizarre anekdotes op.

Werkhoven trok naar Italië, het land waar zijn moeder woont, en probeerde het bij Serie C-club Alessandria Calcio. "Dat ketste op het laatste moment af. De club kon me te weinig perspectief bieden", vertelt hij aan de Stentor. "Ik heb niet de meest geweldige statistieken, maar juist dan blijkt het voetbal een geniepig wereldje. Alles draait alleen maar om geld."

Daarna kwam hij in contact met Serie D-club SS Turris: Werkhoven belandde van de ene verbazing in de andere. "Ze zouden mij de stad en club laten zien. Daarom ging ik alleen. Ik kreeg echter meteen een contract onder mijn neus geduwd. Moest direct tekenen, zonder dat ik begreep wat er stond." De 22-jarige Apeldoorner liet het contract lezen door zijn stiefvader, die de Italiaanse taal machtig is: deze stelde vast dat het niet in de haak was. "Veertig procent van mijn loon werd zwart uitgekeerd en secundaire voorwaarden waren niet geregeld."

Achtervolgd tot aan het station
Werkhoven was er direct klaar mee, maar was nog niet van Turris af. "Ik kreeg een uur bedenktijd, want de journalisten voor mijn presentatie waren al geregeld. Maar ik wilde daar weg." De club zette zelfs de achtervolging in toen Werkhoven op weg was naar het station van het naburige Napels. "Een auto met twee mannen erin bleef op een metertje of 20 afstand van mij rijden. Zelfs toen ik even een supermarkt binnen ging om eten en drinken te halen, stonden ze voor de deur", vertelt hij. "Eenmaal in de trein naar Rome was ik ze kwijt."

Een avontuur op Cyprus leek succesvoller te verlopen: Werkhoven had al een voorcontract getekend, maar zag ook een lucratieve transfer naar Ermis Aradippou afketsen. "Mijn zaakwaarnemer en ik kregen maar een enkele bladzijde van het contract te zien. Er ontbraken voorwaarden, zoals een auto en huisvesting. We moesten ook direct naar Cyprus komen en binnen twaalf uur beslissen. Ze wilden me onder druk zetten, zodat ik mee zou gaan op trainingskamp." Werkhoven bedankte voor de eer: hij heeft vooralsnog geen nieuwe club gevonden, maar weet één ding zeker. "Voetballen over de grens, ik ben er wel even klaar mee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws