Cambuur pikt transfervrije Go Ahead-spits op: 'Geeft ons weer meer mogelijkheden'

Cambuur pikt transfervrije Go Ahead-spits op: 'Geeft ons weer meer mogelijkheden'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 09:23di 11-08-2020 om 09:23

Maarten Pouwels heeft zijn gewenste transfer te pakken. De boomlange spits uit Dalfsen stond in de belangstelling van Primera División-club Deportivo Alavés, maar heeft dinsdag bij SC Cambuur getekend.

Pouwels scoorde zeven keer in 37 wedstrijden voor Go Ahead, dat zijn contract echter niet verlengde. De aanvalsleider van twee meter sloot aan het begin van de voorbereiding wel aan bij Kowet, maar wist nog niet waar zijn toekomst lag. Alavés toonde belangstelling, maar het is Cambuur dat met Pouwels aan de haal is gegaan. Beide partijen werken in principe tot 2022 met elkaar samen, met een optie voor nóg een jaar.

Cambuur versterkte zich eerder deze zomer met Jasper ter Heide (Jong Ajax) en oude bekenden Mees Hoedemakers (AZ) en Robert Mühren (Zulte Waregem). Pouwels moet waarschijnlijk met laatstgenoemde de concurrentiestrijd aangaan. "Maarten is een ander type spits dan we nu in de selectie hebben en dat geeft onze staf weer meer mogelijkheden", verklaart technisch manager Foeke Booy. "Met zijn drive en karakter past hij bovendien goed bij de club en onze manier van spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws