Van Persie verbijsterd door Johnsson (ex-NEC): 'Wedstrijd van z'n leven, moet wel'

Van Persie verbijsterd door Johnsson (ex-NEC): 'Wedstrijd van z'n leven, moet wel'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 09:38di 11-08-2020 om 09:38

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 09:51di 11-08-2020 om 09:51

Karl-Johan Johnsson degradeerde in 2014 met NEC uit de Eredivisie, maar is zes jaar later tot grote hoogte gestegen in de Europa League. De doelman van FC Kopenhagen verrichte maandag dertien (!) reddingen tegen Manchester United en dwong vrijwel eigenhandig een verlenging af: alleen een penalty van Bruno Fernandes was de dertigjarige Zweed te machtig.

Robin van Persie analyseerde de wedstrijd voor BT Sport en wist niet wat hij zag. "Dit is de wedstrijd van zijn leven. Dat kan niet anders", aldus Van Persie over de grote kwelgeest van zijn oude club. "Of hij een mooie transfer kan maken? Ik hoop het voor hem, dat heeft hij vanavond (maandag, red.) helemaal afgedwongen."

Johnsson, die zijn basisplek in De Goffert korte tijd moest afstaan aan routinier Dennis Gentenaar, frustreerde de aanvallers van Manchester United keer op keer. "En het waren geen ballen die ze tegen hem aan schoten, maar serieuze reddingen. Hij redde met één hand op een schot van Anthony Martial, dat was ongelooflijk", aldus de lyrische Van Persie. "Zijn voetenwerk was ook geweldig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws