Van Zeeuwse voetbalschool via België naar Excelsior: De juiste club

Van Zeeuwse voetbalschool via België naar Excelsior: "De juiste club"

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 12:14di 11-08-2020 om 12:14

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 12:16di 11-08-2020 om 12:16

Doelman Lars Bleijenberg kan na uitstapjes bij Waasland-Beveren en Royal Antwerp FC zijn eerste meters op de Nederlandse profvelden maken. Excelsior heeft de twintigjarige Zeeuw aan de selectie toegevoegd, maakt het dinsdag bekend via de officiële kanalen.

Bleijenberg is afkomstig uit Sluiskil in Zeeuws-Vlaanderen, meldde zich bij een regionale voetbalschool en dwong daar een 'internationale' transfer naar het naburige Waasland-Beveren af. Later probeerde hij het even verderop in Antwerpen, nu mag hij in Kralingen proberen om alsnog zijn debuut in het betaald voetbal te maken.

De sluitpost tekent in eerste instantie een amateurcontract bij Excelsior. "Natuurlijk hoop je op een profcontract, maar het is een moeilijke tijd nu. Ik wil me dit seizoen bij Excelsior laten zien. De club heeft al twee keepers (Alessandro Damen en Maarten de Fockert, red.) en het is nu aan mij om mezelf te bewijzen tijdens de trainingen", laat hij weten aan de Kralingse kanalen.

Het lijkt erop dat Bleijenberg extra hard moet werken, aangezien lange tijd onder de radar is gebleven bij de Nederalndse profclubs. De Zeeuw is echter vastbesloten om alsnog te slagen. "Ik ben nu 20 en als keeper kun je dan nog wat jaren mee. Excelsior is de juiste club om die stap te maken", vertelt hij. "Iedereen gaat hier gemoedelijk met elkaar om. Dat is anders dan in België, daar is het meer afstandelijk. Excelsior is bovendien ambitieus. Aan alles merk je dat de club weer naar de Eredivisie wil."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws