'FC Utrecht heeft meer geduld met spelers dan Ajax, PSV of Feyenoord'

'FC Utrecht heeft meer geduld met spelers dan Ajax, PSV of Feyenoord'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 16:29di 11-08-2020 om 16:29

Tommy Oar snapt wel dat Daniel Arzani voor FC Utrecht gekozen heeft. Hij denkt dat een speler bij Utrecht meer kansen krijgt dan bij een club uit de traditionele top drie.

Arzani, Australisch international, wordt door Utrecht gehuurd van Manchester City. "Het is goed om daar als jonge speler heen te gaan, omdat je nog steeds alle coaching op topniveau krijgt zonder de druk van die drie clubs", doelt Oar in gesprek met Associated Australian Press op Ajax, Feyenoord en PSV.

"Ze hebben wat meer geduld met je en geven spelers meer tijd dan bij Ajax, PSV of Feyenoord. Er heerst meer een familiegevoel. Niet alleen qua voetbal, maar ook als stad", vervolgt Oar, die van 2010 tot 2015 voor Utrecht speelde. "Ik heb veel positieve gevoelens overgehouden aan mijn tijd bij Utrecht en ik ben blij dat Daniel daar ook getekend heeft. Ik kijk ernaar uit om hem te zien spelen."

Oar ziet de toekomst van Utrecht positief in. "Bij Utrecht zie je nu veel getalenteerde spelers met een vergelijkbare leeftijd die nu doorbreken. De clubs uit de grotere competities zien dat ook gebeuren. Ik denk dat dat ook in zijn achterhoofd zit: om een heel sterk seizoen te draaien en te laten zien wat hij op dit nveau kan."

"Vanaf het moment dat ik er tekende tot nu is Utrecht altijd een club geweest die jonge spelers en spelers van in de twintig kansen geeft", besluit Oar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Arzani ook in de Eredivisie-top kunnen spelen?

Ja
49%
Nee
51%
(795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws