'Wellicht weet Ten Hag het niet, maar Ajax zoekt ook nog een middenvelder'

'Wellicht weet Ten Hag het niet, maar Ajax zoekt ook nog een middenvelder'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 19:33di 11-08-2020 om 19:33

Ajax wil een nieuwe middenvelder aantrekken deze transferperiode. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf, hoewel trainer Erik ten Hag onlangs verzekerde dat de Amsterdammers alleen een linksback nodig hebben.

"Ik heb inmiddels een aantal zaakwaarnemers gesproken. Die zijn gevraagd om mee te denken en mee te kijken naar een nummer zes. Ten Hag deelt dus niet alles met de media of hij weet wellicht niet dat er ook nog een middenvelder wordt gezocht", vertelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Volgens Verweij nadert Ajax met de meeste jeugdspelers inmiddels een akkoord over een nieuw contract, zoals Ten Hag onlangs al aangaf. "Volgens mij is Kenneth Taylor de volgende die gaat bijtekenen. Uiteindelijk denk ik dat iedereen dat gaat doen. Alleen bij Brian Brobbey is het nog de vraag. Die is ook overgestapt naar Mino Raiola, dus of hij het doet weet ik niet. Maar het merendeel gaat wel bijtekenen."

Volgens Verweij is het echter geen toeval dat de talenten zo lang hebben gewacht. "Ik wil Ajax geen koopclub noemen, maar omdat de lat steeds hoger komt te liggen, wordt het voor de jeugd wel heel moeilijk om direct aan te haken. Dat is wel een probleem voor Ajax, de stap naar het eerste wordt heel groot. En Erik ten Hag is ook niet iemand die heel snel kansen geeft aan jongeren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws