Groningen deelt pak slaag uit aan rivaal Emmen in oefenwedstrijd

Groningen deelt pak slaag uit aan rivaal Emmen in oefenwedstrijd

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 20:44di 11-08-2020 om 20:44

FC Groningen heeft dinsag een tikje uitgedeeld aan FC Emmen. De ploeg van coach Danny Buijs won de oefenwedstrijd aan De Oude Meerdijk met liefst 1-4.

Emmen kreeg vrijdag al met 2-5 klop van SC Cambuur en toonde tegen Groningen bepaald geen beterschap. Tot overmaat van ramp viel smaakmaker Nikolai Laursen al na een halfuur uit met een hamstringblessure. Hij was tegen de Leeuwarders nog een lichtpuntje met zijn twee goals. Zonder de Deen kreeg de thuisploeg al snel de 0-1 om de horen, na een volley van Ajdin Hrustic.

Door een fout van Amir Absalem tekende Glenn Bijl nog wel voor de gelijkmaker, maar in de tweede helft was Groningen een klasse beter. De 1-2 viel doordat talent Remco Balk het overzicht hield en aflegde op Abdi El Kharbachi. Zonder de aanwezigheid van Arjen Robben trokken de jongelingen de aandacht in de ploeg van Buijs. Ook bij de 1-3 legde Balk breed op El Kharbachi, maar Behadil Šabani schoot de bal in eigen doel.

Het slotakkoord was alsnog voor El Kharbachi, die de 1-4 binnen schoot. Daarmee won Groningen, waar Damil Dankerlui zijn debuut maakte, overtuigend van Emmen, waar coach Dick Lukkien het nodige huiswerk te doen heeft. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws