'Robben begreep dat ik weg wilde bij Groningen, maar het was m'n eigen keuze'

'Robben begreep dat ik weg wilde bij Groningen, maar het was m'n eigen keuze'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 21:14di 11-08-2020 om 21:14

Deyovaisio Zeefuik mag zich inmiddels een week speler van Hertha BSC noemen. De van FC Groningen overgekomen verdediger heeft het vooralsnog goed naar z'n zin, zegt hij. Zeefuik vertelt dat Arjen Robben hem de transfer naar de Bundesliga adviseerde.

"Mijn indrukken tot dusver zijn goed", zegt Zeefuik in gesprek met de Berliner Morgenpost. "De jongens zijn relaxed en de trainingen zijn zwaar, maar dat wist ik van tevoren."

Volgens Duitse media was er ook interesse uit de Eredivisie, België en Frankrijk. Southampton hoopte eveneens op zijn komst, net als Hertha. Het werd uiteindelijk Hertha, omdat Zeefuik niet naar Southampton wilde. De Engelse club was bereid om zes miljoen te betalen en dus zag technisch directeur Mark-Jan Fledderus hem liever daarheen gaan, zei Zeefuik. Het zorgde voor een gespannen situatie tussen directeur en speler. "Toen de transfer rond was, hebben we het uitgesproken."

Robben, die zelf tien jaar bij Bayern München speelde, adviseerde Zeefuik. "We hebben met elkaar gesproken. Hij zei dat de Bundesliga een goede stap voor me zou zijn. Hij begreep dat ik wilde vertrekken bij FC Groningen, maar uiteindelijk was het mijn eigen beslissing", citeert BILD de verdediger.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Zeefuik slagen bij Hertha BSC?

(5418 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws