Verbazing over De Roon: 'Waterdrager naast Kevin Strootman en Lerin Duarte'

Verbazing over De Roon: 'Waterdrager naast Kevin Strootman en Lerin Duarte'

12-08-2020 07:39
37

Dat Marten de Roon woensdagavond met Atalanta in de kwartfinale van de Champions League zal spelen mag gerust een verrassing heten. Dat zegt Jan Everse, die bij Sparta trainer was van de defensief ingestelde middenvelder.

Bij Sparta zag het er niet naar uit dat 'Di Rono' later in het miljardenbal zou spelen. "Ik zal eerlijk zijn", zegt Everse tegen De Telegraaf. "Ik heb toen nooit verwacht dat Marten ooit in de kwartfinale van de Champions League zou staan. Ik vind het heel knap wat die jongen bereikt heeft, maar dat heb ik toen echt niet in hem gezien."

Fysiek en mentaal gezien was er niets op De Roon aan te merken, maar op technisch gebied schortte er volgens Everse nog wel het één en ander aan. "Marten was een jongen met een ongelofelijke instelling. Elke training en elke wedstrijd gaf hij tweehonderd procent. Daarnaast was hij heel leergierig en serieus. Maar ik vond dat hij voetballend nog wel een hoop tekort kwam."

"Hij stond op een middenveld met Kevin Strootman en Lerin Duarte en dat waren de jongens waar de aandacht naar uit ging", herinnert de gewezen oefenmeester zich nog. "Hij was gewoon de waterdrager! Marten is zo’n jongen die bij elke club weer naar een hoger niveau is gegroeid."