AZ reageert op Van Praag: 'Ook zijn eventuele inbreng was één van de vragen'

AZ reageert op Van Praag: 'Ook zijn eventuele inbreng was één van de vragen'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 07:50wo 12-08-2020 om 07:50

AZ heeft gereageerd op de forse aantijgingen die Michael van Praag aan het adres van de Alkmaarse club heeft gedaan. De club uit de kop van Noord-Holland, dat het vorige Eredivisie-seizoen als tweede afsloot, zegt in het belang van de club vragen aan de UEFA te hebben gesteld.

Van Praag neemt het AZ kwalijk dat zij 'een sneaky spel' hebben gespeeld en hem 'in zijn eer wilden aantasten' door zijn rol rond de verdeling van de Champions League-tickets in twijfel te trekken. De Alkmaarders handelden naar eigen zeggen vanuit clubbelang. "Wij hebben vanuit het belang van AZ de verdeling van de Champions League-plaatsen aangekaart bij UEFA", zegt de club tegen het Algemeen Dagblad.

"Daarin hebben we helder aangegeven wat voor ons de overwegingen zijn geweest om dat te doen", gaat het statement verder. "Tijdens een dergelijk proces loop je tegen zaken aan die vragen oproepen, die vragen zijn bij UEFA in alle openheid neergelegd. Ook de eventuele inbreng van de heer Van Praag was een van die vragen."

De Alkmaarders willen de kwestie zo snel mogelijk afsluiten. "Wij vonden het terecht, in het belang van de club, om alle vragen die nodig werden geacht te stellen. De reactie van de heer Van Praag daarop laten we graag voor zijn rekening. Wij focussen ons nu zoals in een eerder statement gesteld, op de toekomst met de voorrondes van de CL, de naderende competitie en de bouw van het nieuwe stadiondak."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws