Update: 'Groningen-flop Sörloth in Leipzig om droomtransfer af te ronden'

Update: 'Groningen-flop Sörloth in Leipzig om droomtransfer af te ronden'

12-08-2020 13:20 Laatste update: 15-08-2020 14:56
72

Niemand minder dan Alexander Sörloth moet de nieuwe spits van RB Leipzig worden, meldt BILD. De 24-jarige Noor wist tussen 2016 en 2017 weinig indruk te maken bij FC Groningen, maar is in Turkije volledig opgebloeid.

De 22-voudig international van Noorwegen werd na zijn FC Groningen-tijd al voor negen miljoen euro gekocht door Crystal Palace, dat Sörloth voor twee seizoenen aan Trabzonspor verhuurde. Trabzonspor eindigde als tweede achter Basaksehir, Sörloth werd met 24 doelpunten topscorer van de Süper Lig. De oude FC Groningen-bekende scoorde bovendien zeven keer in het bekertoernooi, dat uiteindelijk door Trabzonspor gewonnen werd.

In principe keert Sörloth pas in 2021 terug bij Crystal Palace, waar hij nog twee jaar onder contract staat. BILD meldt echter dat de Noor een fraaie Bundesliga-transfer zou kunnen maken. RB Leipzig zag Timo Werner naar Chelsea vertrekken en slaagde er niet in om AS Roma-huurling Patrik Schick definitief over te nemen. Die Roten Bullen zoeken dus naar offensieve aanwas: zij hopen Crystal Palace zover te krijgen om Sörloth eerder terug te halen uit Turkije en direct door te verkopen.

De situatie van de Noor is echter gecompliceerd. In de huurdeal tussen Crystal Palace en Trabzonspor is een optie tot koop ter waarde van zes miljoen euro opgenomen. Als de Turken die lichten, zal Leipzig met Trabzonspor zaken moeten doen in plaats van Crystal Palace. Sörloth zou met Leipzig Champions League-voetbal kunnen spelen, terwijl Trabzonspor door de UEFA niet is toegelaten tot de Europese competities.

Update: De onderhandelingen over de overgang van Alexander Sörloth naar RB Leipzig bevinden zich in de afrondende fase, meldt het Noorse TV2. De 24-jarige aanvaller is zaterdag bij de Bundesliga-club om de laatste puntjes op de i te zetten. De oud-speler van FC Groningen lijkt de opvolger te worden van Timo Werner, die naar Chelsea vertrekt. Hij speelde zich in de kijker door zich bij Trabzonspor tot topscorer van de Süper Lig te kronen met 24 goals in 34 duels.

De Turken huurden Sörloth eigenlijk tot medio 2021 van Crystal Palace, maar zijn bereid om mee te werken aan zijn droomtransfer naar Leipzig.