'Ik heb zat geld, ik blijf lekker hier. Typisch Klaas-Jan, Ajax is zijn club'

'Ik heb zat geld, ik blijf lekker hier. Typisch Klaas-Jan, Ajax is zijn club'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 13:35wo 12-08-2020 om 13:35

De woensdag 37 jaar oud geworden Klaas-Jan Huntelaar krijgt er voorlopig geen genoeg van. The Hunter verlengde recentelijk zijn contract bij Ajax, gaat zijn negentiende (!) profseizoen tegemoet en dwingt nog altijd respect af bij zijn jonge collega-spitsen.

Brian Brobbey is half zo oud als Huntelaar, maar kijkt vol bewondering naar de 76-voudig Oranje-international. "Wát een mentaliteit, wat een killer", laat de achttienjarige Brobbey weten aan de Ajax-kanalen. De jeugdinternational denkt terug aan een bosloop tijdens een trainingskamp in De Lutte. "Zelf kón ik niet meer, ik was kapot, maar hij ging gewoon door. Ik dacht: wauw, deze man is mentaal echt heel sterk."

Brobbey hoopt nog veel te leren van zijn ervaren ploeggenoot. "Heel goed voor mijn ontwikkeling als spits. Bij het sprinten bijvoorbeeld, legt hij me uit hoe ik de beste timing kan ontwikkelen, hoe ik het beste voor m'n man kan komen te staan, dat soort dingen."

"Ik heb zat geld, ik blijf lekker hier"
Huntelaar heeft ook de negentienjarige Lassina Traoré onder zijn hoede genomen, meteen nadat de spits uit Burkina-Faso overkwam van het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. "Op mijn eerste dag zat ik meteen met Klaas Jan aan de lunchtafel. Hij was alleen maar grappen aan het maken, dus ik voelde me snel op mijn gemak bij hem. Vanaf dat moment kan ik altijd bij hem terecht." Traoré heeft wel even moeten wennen aan de directheid van de Achterhoeker. "Recht voor zijn raap. Hij zegt weleens dingen die ik niet leuk vind om te horen. Uiteindelijk doet hij het om mij beter te maken."

Dat de voormalig Gouden Gids Divisie-, Eredivisie- én Bundesliga-topscorer er nog een jaartje aan vast plakte, verbaasde Traoré niets. "Klaas-Jan is een harde werker met heel veel passie voor voetbal en Ajax", heeft de spits gemerkt. "Ik vroeg hem laatst of hij een niet nog een jaar in China of de VS zou willen voetballen. Nee, ik heb zat geld, ik blijf lekker hier. Dat is echt een typisch antwoord voor Klaas Jan. Ajax is zijn club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Goede zet van Ajax om door te gaan met Huntelaar?

(5692 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws