Champions League-debutant Stade Rennes 'verrast' omwonenden met hymne om 3.00

Champions League-debutant Stade Rennes 'verrast' omwonenden met hymne om 3.00

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 15:13wo 12-08-2020 om 15:13

Laatste update: woensdag 12 augustus 2020 om 15:42wo 12-08-2020 om 15:42

Stade Rennes werd afgelopen seizoen derde in Frankrijk en mag zich komend seizoen opmaken voor zijn debuut in de Champions League. Dat hebben de omwonenden van het Roazhon Park in Rennes ook gemerkt tijdens de nacht van dinsdag op woensdag.

De Europa League-dinsdag pakte goed uit voor Stade Rennes: Sevilla ontdeed zich van Wolverhampton Wanderers en Shakhtar Donetsk schakelde FC Basel uit. Eerder plaatsten Internazionale en Manchester United zich al voor de halve finale: het is nu al zeker dat de Europa League-winnaar volgend seizoen in de Champions League actief is, waardoor er een plekje in de groepsfase is vrijgekomen voor Stade Rennes.

Volgend seizoen zal dus de welbekende hymne in het Roazhon Park klinken. Om drie uur 's nachts werd er al een test uitgevoerd, tot verbijstering van de omwonenden. "De muziek was extreem hard, het volume lag zelfs nog hoger dan op wedstrijddagen. Volgens mij is iedereen in de buurt wakker geschrokken", liet één van hen aan het lokale medium Ouest-France weten.

Stade Rennes moet nog twee maandjes wachten op zijn Champions League-debuut. De start van de poulefase is vanwege de coronacrisis verplaatst naar eind oktober.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws