'Ik zag Frank de Boer, ADO's teammanager riep dat ik de andere kant op moest'

'Ik zag Frank de Boer, ADO's teammanager riep dat ik de andere kant op moest'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 16:43wo 12-08-2020 om 16:43

Dico Koppers maakte deze week bekend dat hij het na tien jaar profvoetbal voor gezien houdt. De 28-jarige linkspoot droeg tijdens zijn carrière de shirts van Ajax, ADO Den Haag, FC Twente, Willem II, PEC Zwolle en Almere City, maar had vaak last van blessures: desondanks kijkt hij met een voldaan gevoel terug.

Zijn debuutwedstrijd als prof was al direct een hoogtepunt voor Koppers: de toenmalige Ajax-tiener werd uitgerekend tijdens De Klassieker tegen Feyenoord voor de leeuwen geworpen. "Ik weet nog wel dat ik na die wedstrijd drie of vier dagen niet kon lopen, zo veel spierpijn had ik. Voor mij was het een van de hoogtepunten", vertelt hij aan Voetbal International. "Pas achteraf kwam het besef van hoe mooi dat was. Vanaf mijn tiende speelde ik bij Ajax en nu stond ik in de basis in de Arena tegen Feyenoord."

Later werd hij verhuurd aan ADO Den Haag en speelde hij juist tegen Ajax. Koppers zorgde toen voor hilariteit: na een wissel liep hij per ongeluk naar de dug-out van de Amsterdammers. "Ik zag Frank de Boer staan, onder hem debuteerde ik. Ik was gewend om die kant op te lopen toen ik de teammanager van ADO ineens hoorde roepen dat ik de andere kant op moest", aldus Koppers, die nog steeds smakelijk kan lachen om dat voorval. "Mijn vrienden hebben dat filmpje meerdere keren laten zien, haha."

Nu is de voormalig jeugdinternational terug bij Ajax, bij het zaterdagteam van de amateurtak wel te verstaan. De kersverse ex-prof heeft even moeten wennen. "De jongens daar doen het voetbal erbij, naast hun werk. Overdag zijn ze aan de slag en 's avonds komen ze trainen. Dat is een heel andere insteek", aldus Koppers, die echter niet kan wachten tot hij weer blessurevrij op het veld kan staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws