'Vertonghen verrast en vertrekt naar Portugal: Roma en Inter tasten mis'

'Vertonghen verrast en vertrekt naar Portugal: Roma en Inter tasten mis'

12-08-2020 20:26
52

Jan Vertonghen leek de afgelopen weken hard op weg naar Italië, maar inmiddels zijn de Serie A-clubs voorbijgestreefd door Benfica. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de 33-jarige Belg een contractvoorstel voor drie seizoenen op zak van de Portugese topclub.

Het Nieuwsblad schreef maandag al dat Vertonghen niet bij voorbaat 'nee' zegt tegen de interesse uit Lissabon. Hoewel de Portugese Liga NOS minder tot de verbeelding spreekt dan de Serie A, wilde de oud-Ajacied luisteren. Benfica is Portugees recordkampioen en komt over een aantal maanden uit in de voorrondes van de Champions League. Verder beschikt het over voldoende kapitaal om zich flink te versterken. Nadat Benfica enkele weken geleden de titel aan Porto moest laten, wil het nu stevig uithalen op de transfermarkt.

In Italië wordt woensdag door de roze sportkrant gemeld dat een overeenkomst met Benfica zelfs zeer dichtbij is. Dat is een tegenvaller voor Internazionale en AS Roma, die achter het net vissen. De Serie A-topclubs schotelden Vertonghen een verbintenis voor twee seizoenen voor. Dat lijkt nu dus de doorslag te geven. De verdediger vertrok eerder deze zomer transfervrij bij Tottenham Hotspur.

Opvallend detail: Vertonghen verblijft momenteel in Portugal. Volgens zijn entourage betreft dat echter een vakantie.